Kolekcia Avenger od Breitlingu si prešla citlivým redizajnom - na čo sa tešiť?

Kolekcia Avenger od Breitlingu si prešla citlivým redizajnom - na čo sa tešiť?

Robustnosť, spoľahlivosť a estetika bez kompromisov. Charakteristiky, ktoré dokonale vystihujú kolekciu Avenger z dielne švajčiarskych majstrov. Tieto luxusné letecké hodinky si v závere roka 2023 prešli miernym redizajnom. Čoho sa dotkli zmeny?

Stále robustné, stále dokonalé

Kolekcia uzrela svetlo sveta ešte v roku 2001 a prakticky ihneď si získala priaznivcov. Model Breitling Chrono Avenger ste mohli vidieť aj vo filme Krvavý diamant, kde ich na zápästí nemal nik iný, než hlavná hviezda - Leonardo DiCaprio. K zvučným ambasádorom patrí napríklad aj DiCapriov herecký súputník Brad Pitt, či fubalový fenomén Erling Haaland. 

Už od počiatku pútala kolekcia Avenger pozornosť svojou funkčnou robustnosťou, striktnou eleganciou a chladivým oceľovým šarmom. 

Došlo k zmenám na tomto fronte?

Iba k miernym, prevedeným s dokonalou precíznosťou, ako je už pri luxuse menom Breitling zvykom. 

Všetci zástupcovia kolekcie - B01 Chronograph 44, GMT 44 a Automatic 42 - sú takmer nebadateľne menší a zaujmu matným oceľovým puzdrom s prepracovanejšími detailami, ale za to čistejším ciferníkom. 

Model B01 sa tentokrát môže pýšiť in-house chronografom, priamo z dielne Breitlingu. Z celej kolekcie ide o jediného zástupcu s týmto typom strojčeka. 

Breitling Avenger u Maskaľa

Moderný facelift

Cieľom týchto zmien bolo priblížiť radu Avenger súčasnej estetike. Najmä čistejší, jasnejší dizajn ciferníka je krokom k modernému dizajnu luxusných hodiniek. 

Avenger bol už pri svojom predstavení akousi súčasnou alternatívou ku kolekcii Navitimer, ktorá sa vyznačuje tradičným, elegantným šarmom. Posledný facelift teda iba pokračuje v nastolenom modernom trende.

Môžete však ostať bez obáv, nosné charakteristiky ostali nezmenené. Hodinky z vynovenej kolekcie Breitling Avenger sú stále odvážne vo svojej robustnosti, vodeodolné až do hĺbky 300 metrov a nechýba ani štýlová otočná luneta.

Traja zástupcovia, tri skvosty

Premiantom kolekcie je nepochybne 44-milimetrový chronograf B01 - tentokrát so strojčekom priamo z dielne Breitlingu, nie od ďalšieho švajčiarskeho výrobcu ETA, ako pri niektorých iných modeloch. Vyznačuje sa až 70-hodinovou rezervou chodu. V oceľovom puzdre má zasadené číre antireflexné zafírové sklo. Ciferník môže záujemca odieť do čiernej, modrej, pieskovej či zelenej farby.

Chronograf B01 je dostupný aj v dynamickom prevedení Night Mission, ktoré sa zasa vyznačuje čiernym keramickým puzdrom. 

Model Avenger Automatic GMT 44 ponúka ciferník v nármoníckej modrej a nekompromisnej čiernej. Púzdro je, podobne ako pri vlajkovej lodi kolekcie B01, 44-milimetrové, aj keď na šírku o čosi tenšie. Tento model sa vyznačuje strojčekom ETA a 42-hodinovou rezervou chodu.

V neposlednom rade je súčasťou kolekcie aj model Avenger Automatic 42. Dizajnovo najjednoduchší a najčistejší vo svojej elegancii. Má najmenšie puzdro - 42-milimetrov - ale oproti GMT je o čosi hrubší. Ciferník je dostupný v čiernej, modrej a zelenej. Avenger Automatic 42 má 38-hodinovú rezervu chodu. 

Breitling Avenger u Maskaľa

Redizajn s príchuťou dobrodružstva

Podľa slov samotného výrobcu je redizajnovaná kolekcia Avenger priam stvorená na ruky bojových pilotov. Pocit dobrodružstva z ich nosenia si však môže vychutnať každý - samozrejme, ak je ochotný zaplatiť o čosi vyššiu cenu, než pri tradičnejších radách Navitimer či Premier.

Modernú dynamiku dodávajú kolekcii aj prepracovanejšie púzdra, s matnou oceľovou estetikou a drážkami na lunete. Z ciferníkov zasa zmizli arabské číslice a nahradili ich jednoduché paličky, čím sa ich celý dizajn pocitovo rozjasnil. Výnimkou je iba sada Night Mission.

Záverom - Breitling opäť nesklamal. Švajčiarski majstri sa vyhýbajú obrovským, zbytočne dramatickým dizajnovým zmenám. Namiesto toho preferujú precíznejší prístup s orientáciou na detaily a predovšetkým dôraz na elegantnú estetiku. Vynovená kolekcia Avenger je toho dôkazom. 

 

Nakupujte tieto legendárne hodinky Breitling Avenger v našom eshope. Aktuálne modely skladom z tejto kolekcie nájdete na tomto odkaze.

Späť na blog